Tankar

Satt och funderade på åldern. Tänkte hur samhället kan nyttja all den kunskap, erfarenhet som alla äldre har. Det borde finnas en bank där alla äldre människor, som vill hjälpa till i samhället finns. Det kan handla om vad som helst. 

Sport

Jag vet inte hur många timmar det har analyserats om fotbolls WM. Det verkar som media tror att vi som gillar fotboll är dumma i huvudet. Det är klar att de som inte är intresserade, kanske behöver all information om WM, men samtidigt tror jag att de inte läser eller tittar på inslagen om WM.

Att Sverige skall vinna WM önskar vi väl alla. För mig räcker det med att de spelar bra fotboll och visar lite jäklar anama

Brage är lage. Efter att kikat på Landskrona-Brage, tycket jag att de grönvita har

fått till det riktigt bra. Ingen Messi, och det kanske är bra, för Brage håller  ihop laget

mycket bra. Selins först mål för säsongen, var en riktig delikatess. Hoppas de grönvita kan etablera sig i superettan i år.

Tittade på Island-Argentina. Starkt av Isläningarna att stå emot Messi. Det blir ofta så här när inte stjärnorna lyckas. Tillskillnad mot igår när Ronaldo lyckades till 110%. Hade han haft en dålig dag hade Spanien vunnit lätt.

Politik

Japp, då var det valår igen. Det blir nog ett intressant val i år. Inget parti får ju majoritet. Inget parti vill samarbeta med SD, heter det ju, vilket kanske borjar för ett större samarbete mellan socialdemokrater och moderaterna, vem vet. KD och Miljöpartiet ligger ju risit till.

 

Jag tänkte på han Donald T i USA, han har lite och jobba med hemma i USA. Kolla detta.

Det finns i dag ca 3 milijoner hemlösa i USA.

 Familjer utgör cirka 41 procent av de hemlösa i USA. Resterande 59 procent, mellan 23 och 40 procent är veteraner och personer med psykiska sjukdomar som utgör cirka 25 procent. En studie i Los Angeles fann att kvinnor utgör 49 procent av de hemlösa befolkningen i USA. Samma studie rapporterar att barn under 18 år står för 39 procent av de hemlösa befolkningen i allmänhet.

Kultur

Var bjuden till Karl Larssongården på invigning av årets utställning i Kvarnen

Utställningen  handlar om Karl Larssons influenser från Japan. Blomsterkratören Gunnar Kaj medverkade med flera vackra blommster uppsättningar.

Japans ambassadör invigde utställningen.

Kan rekomenderas